De historie van de naam Mahmoud

De naam Mahmoud is een Arabische naam met een rijke historie. Het vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en wordt veelal geassocieerd met de Arabische cultuur. De naam heeft een diepe betekenis en wordt vaak gegeven aan jongens als een eerbetoon aan de grootsheid en kracht die de naam uitstraalt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mahmoud is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel er geen strikte regels zijn, wordt de naam voornamelijk gebruikt voor babyjongens. Het heeft een mannelijke connotatie en wordt vaak gezien als een krachtige en stoere naam. Echter, tegenwoordig zijn er ook ouders die de naam Mahmoud aan meisjes geven, waardoor het ook als unisex naam kan worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mahmoud relatief zeldzaam. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut zijn er ongeveer 250 personen met de naam Mahmoud in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het de afgelopen jaren wel aan populariteit gewonnen. Dit kan te maken hebben met de groeiende interesse in Arabische namen en de diversiteit in de Nederlandse samenleving.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mahmoud bestaat uit zeven letters en drie lettergrepen. Het is een naam die makkelijk uit te spreken is en een aangename klank heeft. De lettergrepen zijn verdeeld als: Mah-moud.

Namen die lijken op Mahmoud

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Mahmoud, zijn hier enkele suggesties: 1. Mohammed 2. Ahmed 3. Mustafa 4. Hassan 5. Ali 6. Omar 7. Khalid 8. Hamza 9. Youssef 10. Ibrahim Deze namen hebben vergelijkbare Arabische oorsprong en delen vaak dezelfde betekenis en culturele waarde als Mahmoud. Ze zijn allemaal sterk en hebben een stoere uitstraling, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een naam met een vergelijkbaar gevoel als Mahmoud.