De historie van de naam Khalid

De naam Khalid is afkomstig uit het Arabisch en heeft een rijke historie. In de Arabische taal betekent Khalid "eeuwig" of "onsterfelijk". De naam heeft zijn oorsprong in de islamitische cultuur en wordt veelal geassocieerd met de islamitische geschiedenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Khalid is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Arabische landen wordt het echter voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Khalid niet heel vaak voor, maar het aantal is de afgelopen jaren wel gestegen. In 2020 werden er 144 jongens met de naam Khalid geboren, waarmee het op de 94e plaats in de top 100 van populairste jongensnamen stond. Het is dus een naam die steeds meer bekendheid krijgt in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Khalid bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen: Kha-lid.

Namen die lijken op Khalid

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Khalid, zijn hier 10 suggesties: 1. Khalil 2. Karim 3. Hamid 4. Malik 5. Zaid 6. Ahmed 7. Yasin 8. Tariq 9. Idris 10. Rashid Deze namen hebben vergelijkbare klanken en komen ook voort uit de Arabische taal en cultuur. Kortom, Khalid is een historische naam met een betekenis die teruggaat tot de islamitische geschiedenis. Hoewel het voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt, komt het ook voor als meisjesnaam in sommige culturen. In Nederland is de naam steeds populairder aan het worden, met een stijgend aantal geboortes per jaar. Met 6 letters en 2 lettergrepen is Khalid een naam die zowel krachtig als melodieus klinkt. Als je op zoek bent naar namen die vergelijkbaar zijn met Khalid, zijn er verschillende opties die dezelfde Arabische klanken en betekenis hebben.