De geschiedenis van de naam Kick

De naam Kick is een eeuwenoude naam met een rijke geschiedenis. Het is een verkorte vorm van de naam Frederik, die afstamt van de Germaanse naam Friedrich. Deze naam bestaat uit de woorden 'fridu', wat vrede betekent, en 'rihhi', wat machtig betekent. Kick kan dus worden vertaald als 'machtige vredestichter'.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Kick historisch gezien vaker geassocieerd wordt met jongens, kan het tegenwoordig ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kick niet bijzonder populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 16 jongens en 5 meisjes met de naam Kick geboren. Hiermee behoort de naam tot de minder voorkomende namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kick bestaat uit 4 letters en heeft 1 lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Kick

Als je de naam Kick leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die erop lijken: 1. Mick 2. Rick 3. Nick 4. Vic 5. Dirk 6. Kiek 7. Kicka 8. Kiki 9. Fikke 10. Kiske Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goed alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Kick.