De historie van de naam Abdullah

De naam Abdullah is een Arabische naam die zijn oorsprong vindt in de islam. Het is een veelvoorkomende naam in landen waar de islam de dominante religie is, zoals in Arabische landen en onder moslims over de hele wereld. In de islam is Abdullah een belangrijke naam, omdat het letterlijk 'dienaar van Allah' betekent. Het is een naam die wordt geassocieerd met nederigheid en toewijding aan God.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Abdullah is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Over het algemeen wordt deze naam echter vaker aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Abdullah een naam die relatief weinig voorkomt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 slechts 57 jongens die de naam Abdullah kregen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het nog steeds een betekenisvolle en krachtige klank.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Abdullah bestaat uit acht letters en heeft drie lettergrepen. De lettergrepen zijn als volgt verdeeld: Ab-dul-lah.

Namen die lijken op Abdullah

Als je de naam Abdullah mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die mogelijk interessant voor je kunnen zijn: 1. Ahmed 2. Mohammed 3. Ibrahim 4. Khalid 5. Hamza 6. Ismael 7. Youssef 8. Hassan 9. Ali 10. Mustafa Deze namen hebben allemaal een Arabische oorsprong en dragen een vergelijkbare betekenis en klank als Abdullah. Ze zijn allemaal populair in de Arabische wereld en onder moslims wereldwijd.