De historie van de naam Ismael

De naam Ismael heeft een rijke historie en vindt zijn oorsprong in het oude Hebreeuws. In de bijbel komt de naam voor als de zoon van Abraham en Hagar. Volgens de overlevering werd Ismael de stamvader van de Arabieren. De naam Ismael betekent "God zal horen" of "God luistert".

Ismael: een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ismael is over het algemeen een jongensnaam, maar kan in sommige culturen ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, hoewel het vaker geassocieerd wordt met jongens.

Populariteit van de naam in Nederland

De naam Ismael wordt in Nederland niet heel vaak gebruikt, maar heeft toch een gestage populariteit. In de afgelopen jaren is het aantal geboortes met de naam Ismael redelijk stabiel gebleven. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 in totaal 109 jongens die de naam Ismael kregen. Hiermee staat de naam op de 142e plaats van populaire jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ismael bestaat uit 6 letters en heeft 3 lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: I-sma-el.

Namen die lijken op Ismael

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Ismael, zijn hier 10 suggesties: 1. Ishmael 2. Ismail 3. Isak 4. Isac 5. Isael 6. Isaelle 7. Isiah 8. Israel 9. Isma 10. Issa Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen dienen als alternatief voor ouders die de naam Ismael overwegen, maar op zoek zijn naar iets dat iets anders klinkt.