De historie van de naam Abdul

De naam Abdul heeft een rijke historie en is afkomstig uit het Arabisch. Het is een veelvoorkomende naam binnen de islamitische cultuur en heeft een diepe betekenis. Abdul betekent namelijk "dienaar van" of "aanbidder van" in het Arabisch. Het wordt vaak gevolgd door een attribuut dat verwijst naar een van de namen van Allah, zoals Abdul Rahman (dienaar van de Genadevolle) of Abdul Malik (dienaar van de Koning). De naam Abdul is dan ook een naam die veelvuldig voorkomt in de Koran en wordt vaak gegeven als eerbetoon aan Allah.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Abdul wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het theoretisch gezien ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, komt dit in de praktijk zelden voor. De naam wordt traditioneel geassocieerd met mannelijkheid en wordt daarom voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Abdul redelijk bekend en wordt hij regelmatig gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank komt de naam Abdul ongeveer 2000 keer voor in Nederland. Hoewel het geen extreem populaire naam is, heeft het zeker een plekje veroverd binnen de Nederlandse namencultuur.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Abdul bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Abdul

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Abdul, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hier zijn 10 namen die vergelijkbaar zijn met Abdul: 1. Abdullah 2. Abdulrahman 3. Abdulaziz 4. Abdulmalik 5. Abdulwahid 6. Abdulhamid 7. Abdulmajid 8. Abdulqadir 9. Abdulrauf 10. Abdulazim Deze namen hebben vergelijkbare klanken en betekenissen als Abdul en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam met een andere twist.