De historie van de naam Martin

De naam Martin is een oude en historische naam die zijn oorsprong vindt in het Latijn. Het is afgeleid van het woord "Martinus", wat "van Mars" betekent. Mars was de Romeinse god van oorlog en vruchtbaarheid. De naam is ontstaan als een verwijzing naar de god Mars en werd oorspronkelijk gebruikt als een voornaam voor jongens.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Martin is een jongensnaam en wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Hoewel het theoretisch gezien als een unisex naam kan worden beschouwd, wordt het over het algemeen geassocieerd met jongens. Er zijn echter enkele gevallen waarin de naam Martin aan meisjes is gegeven, maar dit is vrij zeldzaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Martin redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van het Nederlandse Bevolkingsregister waren er in 2020 ongeveer 36.000 mensen met de naam Martin in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Martin bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. De uitspraak van de naam is "Mar-tin".

Namen die lijken op Martin

Als je de naam Martin leuk vindt en op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn hier 10 suggesties: 1. Martijn 2. Mart 3. Marten 4. Martino 5. Marvin 6. Marwin 7. Martinus 8. Martijnus 9. Martijnse 10. Martijnsema Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen als alternatieven voor de naam Martin worden beschouwd. Kortom, de naam Martin is een historische jongensnaam die zijn oorsprong vindt in het Latijn. Hoewel het theoretisch gezien als unisex kan worden beschouwd, wordt het voornamelijk gebruikt voor jongens. In Nederland is de naam redelijk populair, met ongeveer 36.000 mensen die deze naam dragen. Het heeft 6 letters en 2 lettergrepen. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar, zoals Martijn, Marten en Marvin.