De betekenis en historie van de naam Marwan

De naam Marwan is een Arabische naam die afkomstig is van het woord "Marw", wat "rots" betekent. Het is een naam die voornamelijk wordt gebruikt in de Arabische wereld en onder moslims.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marwan is over het algemeen een jongensnaam, hoewel er gevallen zijn waarin het ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het hangt af van de culturele en religieuze achtergrond van de ouders.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Marwan niet veel gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 23 jongens met de naam Marwan. Hoewel het een zeldzame naam is, wint het wel aan populariteit onder Arabische immigranten en Nederlanders met een Arabische achtergrond.

Aantal letters en lettergrepen

Marwan bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "Mar-wan".

Namen die lijken op Marwan

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Marwan, zijn hier 10 suggesties: 1. Marouane 2. Marwan 3. Merwan 4. Morwan 5. Marjan 6. Marvyn 7. Marwin 8. Marouan 9. Marouen 10. Marouwen Hoewel deze namen vergelijkbaar zijn, hebben ze elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong. Het is belangrijk om de achtergrond en betekenis van elke naam te onderzoeken voordat je een keuze maakt.