De naam Marwan: een historische betekenis

De naam Marwan is een naam met een rijke historie en betekenis. Het is een jongensnaam die vooral voorkomt in Arabische culturen. De oorsprong van de naam ligt in het Arabische woord "marwah", wat "zijde" betekent. De naam Marwan wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en elegantie.

Een jongensnaam met kracht

Marwan is een typisch mannelijke naam en wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Het heeft een sterke en krachtige uitstraling, wat het een populaire keuze maakt voor ouders die hun zoon een naam willen geven die indruk maakt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marwan relatief zeldzaam. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 10 jongens die de naam Marwan kregen. Dit maakt het een unieke en bijzondere naam.

Lengte en lettergrepen

De naam Marwan bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Marwan

Als je de naam Marwan mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Marwan 2. Mohamed 3. Ibrahim 4. Adam 5. Ali 6. Omar 7. Ahmed 8. Youssef 9. Anwar 10. Hassan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en betekenis als Marwan en kunnen een goede alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Marwan is een historische en betekenisvolle jongensnaam met Arabische roots. Hoewel de naam in Nederland niet veel voorkomt, heeft het een sterke uitstraling en krachtige betekenis. Met zes letters en twee lettergrepen is het een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg alternatieven zoals Mohamed, Ibrahim en Adam om uit te kiezen.