De historie van de naam Maksymilian

De naam Maksymilian heeft zijn oorsprong in het Latijnse woord "maximus", wat "grootste" of "meest voortreffelijke" betekent. Het is een variant van de naam Maximiliaan, die in het verleden vooral in Duitsland en Oostenrijk veel voorkwam.

Een jongensnaam met Poolse roots

Maksymilian is een jongensnaam die met name in Polen veel voorkomt. Het is een naam met Slavische invloeden en wordt vaak afgekort tot Max of Maxi. In Nederland wordt de naam Maksymilian ook wel gebruikt, maar het is niet heel gangbaar.

Gebruik in Nederland

In Nederland is Maksymilian geen veelvoorkomende naam. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 7 jongens met de naam Maksymilian geboren. Dit maakt het een unieke naam, waardoor kinderen met deze naam zich zeker kunnen onderscheiden.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Maksymilian bestaat uit 10 letters en heeft 4 lettergrepen. Het is een naam met een mooie cadans en een melodieuze klank.

Namen die lijken op Maksymilian

Als je houdt van de naam Maksymilian, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Maximiliaan 2. Maxim 3. Maximus 4. Maks 5. Maximiliano 6. Maxime 7. Maximo 8. Maximiano 9. Maximos 10. Maximilien Deze namen delen dezelfde Latijnse oorsprong en hebben een vergelijkbare klank en betekenis als Maksymilian. Ze kunnen een goede alternatieve keuze zijn voor ouders die een naam willen die op Maksymilian lijkt, maar toch net iets anders is.

Conclusie

Maksymilian is een unieke jongensnaam met Poolse roots. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft het een mooie betekenis en een melodieuze klank. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar die dezelfde Latijnse oorsprong delen.