De naam Micah: een historische betekenis

De naam Micah is een prachtige en betekenisvolle naam die een rijke geschiedenis met zich meedraagt. Oorspronkelijk is Micah afkomstig uit het Hebreeuws, waar het de betekenis heeft van "nederigheid" of "wie is als God?". Deze naam is afgeleid van de bijbelse figuur Micha, een profeet uit het Oude Testament.

Een unisex naam met een krachtige uitstraling

Micah is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongens- en meisjesnaam wordt gebruikt. Het is een naam die kracht, wijsheid en bescheidenheid uitstraalt. Door de historische en bijbelse achtergrond heeft Micah een tijdloze en klassieke uitstraling.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Micah steeds populairder. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wint het gestaag aan populariteit. Volgens recente statistieken komt de naam Micah voor bij zowel jongens als meisjes. In 2020 werden er 83 jongens en 37 meisjes met de naam Micah geboren, waardoor het een relatief zeldzame naam blijft.

Aantal letters en lettergrepen

Micah bestaat uit vier letters en één lettergreep. Deze eenvoudige maar krachtige naam roept een gevoel van sterkte en helderheid op.

Namen vergelijkbaar met Micah

Voor degenen die de naam Micah mooi vinden, maar op zoek zijn naar vergelijkbare alternatieven, hebben we een lijst samengesteld met vergelijkbare namen: 1. Noah 2. Elijah 3. Jonah 4. Ethan 5. Liam 6. Sophia 7. Mila 8. Leah 9. Hannah 10. Ava Deze namen delen een vergelijkbare klank of betekenis met Micah en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een vergelijkbaar gevoel.

Een tijdloze en betekenisvolle keuze

Al met al is Micah een naam met een diepgaande betekenis en een tijdloze uitstraling. Of het nu als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam wordt gebruikt, Micah heeft een krachtige en bescheiden vibe. Met zijn eenvoudige spelling en uitspraak blijft het een populaire keuze onder ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel uniek als betekenisvol is.