Micah: Een naam met een rijke historie

De naam Micah is een naam met een rijke historie en betekenis. Het wordt beschouwd als zowel een jongensnaam als een meisjesnaam en kan ook worden gezien als een unisex naam. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de oorsprong en de populariteit van de naam Micah, evenals de kenmerken die de naam met zich meebrengt.

Historie en betekenis

De naam Micah vindt zijn oorsprong in de Hebreeuwse taal en heeft verschillende betekenissen. In het Hebreeuws betekent Micah "Wie is als God?" of "Wie is als Jahweh?". Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam Micaiah, die veelvuldig voorkomt in de Bijbel. In de Bijbel is Micah een profeet die bekend staat om zijn voorspellingen en profetieën.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Micah wordt over het algemeen gezien als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt kan worden. Hoewel het oorspronkelijk een jongensnaam was, wordt Micah steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Dit maakt het een veelzijdige naam die geschikt is voor beide geslachten.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Micah de afgelopen jaren populairder geworden. Hoewel het nog steeds een relatief zeldzame naam is, is er een gestage stijging in het aantal geboorteregistraties waarin deze naam voorkomt. Volgens de meest recente gegevens van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er in 2020 37 jongens en 32 meisjes met de naam Micah geregistreerd.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Micah bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken als "MIE-kah". Het heeft twee lettergrepen, wat het een korte en krachtige naam maakt.

Namen vergelijkbaar met Micah

Als je de naam Micah mooi vindt, maar op zoek bent naar andere vergelijkbare namen, zijn hier tien suggesties: 1. Noah 2. Ethan 3. Elijah 4. Isaiah 5. Levi 6. Asher 7. Caleb 8. Hannah 9. Ava 10. Olivia Deze namen hebben vergelijkbare klanken, betekenissen of populariteit als Micah en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een alternatieve naam. Al met al is Micah een prachtige naam met een rijke historie en betekenis. Of je nu op zoek bent naar een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam, Micah is een veelzijdige keuze. Het heeft een stijgende populariteit in Nederland en wordt gewaardeerd om zijn korte en krachtige klanken. Met zijn betekenisvolle oorsprong en vele mogelijkheden, is Micah een naam om in gedachten te houden bij het kiezen van de perfecte naam voor je kind.