De historie van de naam Elijah

De naam Elijah is een variant van de Hebreeuwse naam Eliyahu, wat "mijn God is Jahweh" betekent. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en heeft een rijke historie. Elijah is vooral bekend vanwege zijn religieuze betekenis, aangezien hij een belangrijke profeet is in de Bijbelse traditie. In de Bijbel komt de naam Elijah voor als de naam van een van de belangrijkste profeten uit het Oude Testament. Elijah stond bekend om zijn moed en zijn vermogen om wonderen te verrichten. Hij wordt beschouwd als een van de grootste profeten uit de Joodse geschiedenis en is een belangrijk figuur in het jodendom, het christendom en de islam.

Een jongensnaam

Elijah is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter voornamelijk bekend als een jongensnaam en wordt traditioneel geassocieerd met mannelijkheid en kracht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Elijah de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Elijah in 2020 op de 40e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Dit betekent dat er dat jaar ongeveer 373 baby's werden vernoemd naar Elijah. De populariteit van de naam is de afgelopen jaren gestaag toegenomen, wat waarschijnlijk te wijten is aan de groeiende populariteit van Bijbelse namen en de invloed van internationale trends.

Letters en lettergrepen

De naam Elijah bestaat uit 6 letters en 3 lettergrepen. Het wordt uitgesproken als ee-LIE-jah.

10 namen vergelijkbaar met Elijah

Als je gecharmeerd bent van de naam Elijah, zijn hier nog 10 andere namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Eli 2. Elisha 3. Elias 4. Elyas 5. Eliah 6. Elijah-Jay 7. Elia 8. Elian 9. Eliott 10. Eliyah