De historie van de naam Eli

De naam Eli is een eeuwenoude naam met een rijke historie. Het vindt zijn oorsprong in het Hebreeuws en heeft een religieuze betekenis. In de Bijbel komt de naam Eli voor als de naam van een hogepriester van Israël.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Eli wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Eli geen zeer populaire naam, maar het wordt wel regelmatig gebruikt. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Eli in 2020 op de 168e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. In dat jaar werden er 201 jongens met de naam Eli geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Eli bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Eli

Als je de naam Eli leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Levi 2. Noah 3. Ezra 4. Finn 5. Liam 6. Mila 7. Ella 8. Liv 9. Noa 10. Liva Deze namen hebben een vergelijkbare klank, stijl of betekenis als Eli en kunnen dienen als inspiratie bij het kiezen van een naam voor je kind. Kortom, Eli is een historische naam met een religieuze achtergrond. Het kan zowel als jongensnaam als meisjesnaam worden gebruikt en is redelijk populair in Nederland. Met zijn drie letters en één lettergreep is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Eli, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.