De historie van de naam Ezra

De naam Ezra is een historische naam met een rijke achtergrond. Het is een Hebreeuwse naam die teruggaat tot de oude Bijbelse tijden. In de Bijbel is Ezra een belangrijk figuur, een schrijver en priester die bekend staat om zijn kennis en wijsheid. Hij wordt vaak geassocieerd met het herstel van de Joodse wet en tradities na de Babylonische ballingschap. De naam Ezra wordt in verschillende religies en culturen gewaardeerd vanwege zijn historische betekenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ezra wordt voornamelijk beschouwd als een jongensnaam. Het wordt echter ook steeds vaker gebruikt als een meisjesnaam, vooral in Engelssprekende landen. In Nederland wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven, maar er zijn ook enkele meisjes met de naam Ezra. Het kan dus beschouwd worden als een unisex naam, hoewel het over het algemeen vaker aan jongens wordt gegeven.

Populariteit van de naam Ezra in Nederland

In Nederland is de populariteit van de naam Ezra gestaag toegenomen in de afgelopen jaren. Volgens de Nederlandse Voornamenbank werd de naam in 2019 aan 343 jongens gegeven, waarmee het op de 61e plaats stond in de lijst van populaire jongensnamen. Er werden ook 20 meisjes met de naam Ezra geregistreerd in datzelfde jaar. Hoewel de naam nog steeds meer gebruikelijk is voor jongens, groeit de populariteit ervan voor meisjes geleidelijk.

Lengte en lettergrepen

De naam Ezra bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Ezra

Als je de naam Ezra leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Eli 2. Noah 3. Levi 4. Micah 5. Asher 6. Caleb 7. Jonah 8. Isaac 9. Elijah 10. Silas Deze namen delen vergelijkbare klanken of hebben een vergelijkbare betekenis en stijl als Ezra. Ze zijn allemaal populair en hebben een tijdloze aantrekkingskracht, waardoor ze geweldige alternatieven zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die net zo speciaal en betekenisvol is als Ezra.