De naam Ezra: Een historische betekenis

De naam Ezra is een unisex naam met een rijke historie die teruggaat tot de Bijbelse tijd. Het is een naam met een symbolische betekenis en wordt vaak geassocieerd met wijsheid en geleerdheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Ezra is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in de afgelopen jaren heeft het ook populariteit gewonnen als meisjesnaam. Het wordt nu beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Ezra steeds vaker gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de populariteit van de naam de afgelopen jaren gestaag toegenomen. In 2020 stond Ezra op de 22e plaats van de populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ezra bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Alternatieve namen

Als je de naam Ezra leuk vindt, zijn hier nog 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Esmé 2. Esra 3. Evi 4. Eva 5. Eliza 6. Eli 7. Levi 8. Zara 9. Ziva 10. Iza Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Ezra en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Ezra is een historische naam met een symbolische betekenis. Het wordt beschouwd als een unisex naam en wordt steeds populairder in Nederland. Met zijn korte lengte en gemakkelijke uitspraak is het een naam die bij veel ouders in de smaak valt. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Ezra, zijn er verschillende alternatieven om uit te kiezen.