De historie van de naam Isaiah

De naam Isaiah is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Yesha'yahu", wat betekent "redding van de Heer" of "God is redding". Isaiah is een bijbelse naam die voorkomt in het Oude Testament. In de Bijbel is Isaiah een belangrijke figuur, een profeet die boodschappen van God overbracht aan het Joodse volk.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Isaiah is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in de moderne tijd wordt het steeds vaker gebruikt als unisex naam. Hoewel het merendeel van de dragers van deze naam nog steeds jongens zijn, kiezen sommige ouders ervoor om hun dochters Isaiah te noemen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Isaiah redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. In 2020 werden er 79 jongens met de naam Isaiah geboren, waarmee het op de 138e plaats staat in de lijst van populairste jongensnamen. Het is dus een naam die wel bekend is, maar niet zo vaak voorkomt als bijvoorbeeld Daan of Sem.

Aantal letters en lettergrepen

Isaiah bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken als "eye-zay-uh". Het heeft drie lettergrepen: i-sa-yah.

Namen die lijken op Isaiah

Als je de naam Isaiah mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Elijah 2. Noah 3. Josiah 4. Isaiah 5. Micah 6. Jeremiah 7. Asher 8. Gabriel 9. Levi 10. Ezekiel Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Isaiah, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.