De naam Isa: Een korte geschiedenis

De naam Isa is een bekende voornaam die zowel als jongens- en meisjesnaam wordt gebruikt. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. Isa heeft een rijke geschiedenis en wordt wereldwijd erkend.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Isa is een naam die zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. Het is een unisex naam, wat betekent dat het geen specifieke geslachtsbetekenis heeft. Dit geeft ouders de vrijheid om de naam Isa te kiezen, ongeacht het geslacht van hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Isa redelijk populair. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank was Isa in 2020 de 15e meest gekozen naam voor meisjes. In datzelfde jaar werden er 328 meisjes met de naam Isa geboren. Hoewel de naam ook aan jongens kan worden gegeven, komt het minder vaak voor bij jongens.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Isa bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Isa

Als je de naam Isa leuk vindt, zijn hier enkele namen die vergelijkbaar zijn: 1. Eva 2. Noah 3. Mila 4. Finn 5. Zoë 6. Levi 7. Lisa 8. Liam 9. Fleur 10. Sam Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Isa en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Isa is een populaire unisex naam in Nederland. Het kan zowel aan jongens als aan meisjes worden gegeven en heeft een korte en eenvoudige spelling. Met zijn rijke geschiedenis en wereldwijde erkenning blijft de naam Isa een favoriete keuze voor veel ouders. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er tal van opties om uit te kiezen.