De geschiedenis van de naam Josiah

De naam Josiah is van oorsprong een Hebreeuwse naam die teruggaat tot het oude testament. In de bijbel was Josiah een van de koningen van Juda, die bekend stond om zijn rechtvaardigheid en trouw aan God. De betekenis van de naam Josiah is dan ook "God geneest" of "God ondersteunt".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Josiah is van oorsprong een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt de naam ook steeds vaker aan meisjes gegeven. Het kan dus als een unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Josiah redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank zijn er ongeveer 120 jongens en 40 meisjes die de naam Josiah dragen. De populariteit van de naam is in de afgelopen jaren iets toegenomen, maar het blijft nog steeds een unieke keuze.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Josiah bestaat uit zes letters en heeft drie lettergrepen: Jo-si-ah.

Namen die lijken op Josiah

Als je de naam Josiah mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Joshua 2. Isaiah 3. Josias 4. Jeremiah 5. Josue 6. Josiah 7. Josian 8. Jozef 9. Jonathan 10. Josephine Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid of een vergelijkbare betekenis als Josiah, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.