De geschiedenis van de naam Jonathan

De naam Jonathan heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot oude Bijbelse tijden. Het is een Hebreeuwse naam die oorspronkelijk 'geschenk van God' betekent. In de Bijbel is Jonathan bekend als de zoon van koning Saul en een trouwe vriend van de latere koning David. Deze vriendschap wordt vaak gezien als een symbool van loyaliteit en vriendschap.

Een jongensnaam

Jonathan is traditioneel gezien een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat het over het algemeen vaker voorkomt als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jonathan redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Jonathan op de 75e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in 2020. In dat jaar werden er in totaal 225 jongens met deze naam geboren.

Aantal letters en lettergrepen

Jonathan bestaat uit 8 letters en heeft 3 lettergrepen. Het is een naam die gemakkelijk uit te spreken is en een aangename klank heeft.

Namen die lijken op Jonathan

Als je de naam Jonathan leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Nathan 2. Jona 3. Jaden 4. Johannes 5. Jonas 6. Jonathan 7. Joost 8. Julian 9. Jordan 10. Jens Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Jonathan en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die op Jonathan lijkt.