De historie van de naam Jonathan

De naam Jonathan heeft een lange en interessante geschiedenis. De oorsprong van de naam ligt in het oude Hebreeuws, waar het "geschenk van God" betekent. In de Bijbel is Jonathan een belangrijk personage, de zoon van koning Saul en de beste vriend van David. Jonathan wordt vaak geprezen om zijn moed, loyaliteit en vriendschap.

Een jongensnaam

Jonathan is een jongensnaam en wordt niet gebruikt als meisjesnaam. Het is een klassieke naam die al eeuwenlang populair is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jonathan redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Jonathan in 2020 op de 27e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Ongeveer 1.200 jongens dragen deze naam.

Letters en lettergrepen

De naam Jonathan bestaat uit 8 letters en 3 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep: Jo-nat-han.

Namen die lijken op Jonathan

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Jonathan, maar net iets anders klinkt, heb ik hier een lijstje met 10 suggesties voor je: 1. Nathan 2. Jonathan 3. Jona 4. Joachim 5. Jonas 6. Joram 7. Joppe 8. Jovan 9. Johan 10. Joost Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Jonathan, maar hebben toch hun eigen unieke karakter.