De historie van de naam Marinus

De naam Marinus heeft een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De naam is afgeleid van het Latijnse woord "marinus", wat "van de zee" betekent. Het is een naam die vaak werd gegeven aan kinderen van ouders die een sterke band hadden met de zee, zoals vissers of zeelieden.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marinus is van oorsprong een jongensnaam, maar kan tegenwoordig ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Marinus redelijk vaak voor, maar het is niet een van de meest populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2020 ongeveer 2.000 mannen en jongens met de naam Marinus. Het is dus geen extreem populaire naam, maar ook zeker geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marinus bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, wat zorgt voor een krachtige en melodieuze klank.

Namen die lijken op Marinus

Als je geïnteresseerd bent in de naam Marinus, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl op Marinus lijken: 1. Martin 2. Marijn 3. Marius 4. Martijn 5. Marinus 6. Marlon 7. Marnix 8. Marin 9. Marvin 10. Mario Deze namen delen vergelijkbare klanken en hebben een vergelijkbare uitstraling als Marinus. Ze kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een naam met een vergelijkbare stijl.