De historie van de naam Markus

De naam Markus is een variant van de naam Marcus en heeft een rijke historie. De oorsprong van de naam ligt in het oude Rome, waar Marcus een veelvoorkomende naam was. Het is afgeleid van het Latijnse woord "Mars", wat staat voor de Romeinse god van de oorlog. Marcus was oorspronkelijk een cognomen, een bijnaam of toevoeging aan de naam, die werd gegeven aan mensen die dapper en strijdlustig waren.

Een jongensnaam

Markus is een jongensnaam en wordt zelden als meisjesnaam gebruikt. Het is een stoere en krachtige naam die veel voorkomt in verschillende culturen over de hele wereld.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Markus redelijk populair, maar komt minder vaak voor dan bijvoorbeeld de naam Mark. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 1.300 jongens en mannen die de naam Markus droegen. Hoewel het geen top 10-naam is, is het nog steeds een geliefde keuze voor ouders die op zoek zijn naar een klassieke en tijdloze naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Markus bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, waardoor de naam een mooie cadans heeft.

Namen die lijken op Markus

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Markus, maar net iets anders klinken, zijn hier 10 suggesties: 1. Marco 2. Martijn 3. Marcel 4. Maxim 5. Marius 6. Mattheus 7. Maurice 8. Martin 9. Moritz 10. Marlon Deze namen delen bepaalde klanken of lettercombinaties met Markus, waardoor ze een vergelijkbaar gevoel kunnen geven. Het zijn stuk voor stuk namen met een eigen karakter en betekenis, waardoor er voor iedere ouder wel een passende keuze tussen zit.