De historie van de naam Marouane

De naam Marouane heeft een interessante historie en betekenis. Het is een Arabische naam die veel voorkomt in Marokko en andere Arabische landen. De naam Marouane is afgeleid van het Arabische woord "marwan", wat "steen" betekent. In de Arabische cultuur worden namen vaak gekozen vanwege hun symbolische betekenis, en Marouane is geen uitzondering.

Een jongensnaam, maar ook geschikt voor meisjes?

Marouane wordt meestal geassocieerd met een jongensnaam, maar kan ook als een unisex naam worden gebruikt. Hoewel de naam voornamelijk aan jongens wordt gegeven, zijn er gevallen waarin het ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat de interpretatie van een naam kan variëren afhankelijk van de cultuur en de persoonlijke voorkeur van de ouders.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marouane niet bijzonder populair, maar wordt wel regelmatig gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2020 in totaal 87 jongens met de naam Marouane. Het is dus geen veelvoorkomende naam, maar zeker ook geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marouane bestaat uit 8 letters en wordt uitgesproken in drie lettergrepen: Ma-rou-a-ne. Het heeft een melodieus en ritmisch geluid, wat het aantrekkelijk maakt voor veel ouders.

Namen die lijken op Marouane

Als je de naam Marouane mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er verschillende opties om te overwegen. Hier zijn 10 namen die lijken op Marouane: 1. Marwan 2. Marouan 3. Marwanne 4. Maroun 5. Marouni 6. Maroan 7. Marouani 8. Maroene 9. Marwen 10. Marwenne Deze namen hebben vergelijkbare klanken en lettercombinaties als Marouane, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong. Al met al is de naam Marouane een mooie en betekenisvolle naam met een Arabische achtergrond. Het kan zowel als jongensnaam als unisex naam worden gebruikt en wordt af en toe ook als meisjesnaam gekozen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft het een charmante klank en een interessante historie. Als je op zoek bent naar een naam die zowel exotisch als vertrouwd klinkt, kan Marouane een goede keuze zijn.