De historie van de naam Mas

Mas is een naam met een interessante historie. Hoewel de exacte herkomst van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt hij vaak geassocieerd met verschillende culturen en betekenissen. In sommige gevallen wordt de naam Mas gezien als een verkorte vorm van namen zoals Thomas of Matthias. In andere culturen, zoals Japan, kan de naam Mas verwijzen naar een familienaam of een bijnaam die is afgeleid van een karakteristieke eigenschap.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mas is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam kan worden gebruikt. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet gebonden is aan een specifiek geslacht.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Mas niet erg gebruikelijk. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau waren er in 2020 slechts enkele jongens en meisjes die de naam Mas kregen. Dit maakt het een vrij zeldzame naam in het Nederlandse namenlandschap.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mas bestaat uit slechts één lettergreep en heeft drie letters. Dankzij zijn korte en krachtige vorm is de naam gemakkelijk uit te spreken en te onthouden.

Namen die lijken op Mas

Als je de naam Mas leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien interessant vindt: 1. Max 2. Mats 3. Bas 4. Sam 5. Cas 6. Lars 7. Tess 8. Mila 9. Isa 10. Finn Deze namen lijken qua klank en stijl op Mas en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.