De historie van de naam Mas

De naam Mas heeft een interessante historie. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen en landen. Zo komt de naam voor in zowel het Japans als het Catalaans. In het Japans betekent Mas "elegant" of "waardevol". Het wordt vaak gebruikt als een jongensnaam en heeft een sterke betekenis. In de Catalaanse cultuur is Mas een achternaam die veel voorkomt. Het betekent "boerderij" of "huis", en kan zowel een jongens- als meisjesnaam zijn.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mas kan zowel een jongensnaam, meisjesnaam als unisex naam zijn. In het Japans wordt het voornamelijk gebruikt als jongensnaam, terwijl het in Catalonië vaker als meisjesnaam wordt gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mas niet erg gangbaar. Het wordt zelden gebruikt en staat niet hoog in de lijst van populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank zijn er slechts enkele tientallen mensen met de naam Mas in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mas bestaat uit drie letters en één lettergreep. Ondanks zijn eenvoud heeft de naam een krachtige klank.

Lijst van namen die lijken op Mas

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Mas, dan zijn hier tien suggesties: 1. Max 2. Mats 3. Bas 4. Sam 5. Cas 6. Lars 7. Tom 8. Sem 9. Dex 10. Tim Deze namen hebben een vergelijkbaar geluid en kunnen een goede keuze zijn als je de naam Mas leuk vindt maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars.