De historie van de naam Bram

De naam Bram is een Nederlandse jongensnaam met een interessante historie. De oorsprong van de naam ligt in het Hebreeuws, waar het de betekenis "vader van een menigte" heeft. In de Bijbel is Abram een belangrijk figuur, later hernoemd tot Abraham, en wordt beschouwd als de vader van de Joodse natie. De naam Bram is een verkorte vorm van Abraham en wordt al eeuwenlang gebruikt in Nederland.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Bram is over het algemeen een jongensnaam, maar komt ook af en toe voor als meisjesnaam. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens en wordt traditioneel gezien als een typische jongensnaam.

Populariteit in Nederland

Bram is een populaire naam in Nederland. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank uit 2020, werden er dat jaar 422 jongens met de naam Bram geboren. Daarmee staat de naam op de 36e plaats van meest gegeven jongensnamen in Nederland. Het is dus een vrij gangbare naam, maar niet zo populair als bijvoorbeeld Sem of Daan.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Bram bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Bram

Als je de naam Bram leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Brammert 2. Bramme 3. Bramm 4. Abraham 5. Bramo 6. Brahm 7. Bramus 8. Braam 9. Branko 10. Brampje Deze namen lijken qua klank of oorsprong op Bram en kunnen dus goede alternatieven zijn als je een vergelijkbare naam zoekt.

Conclusie

Bram is een traditionele Nederlandse jongensnaam met een rijke historie. Het is een populaire naam in Nederland en wordt over het algemeen geassocieerd met jongens. Met slechts vier letters en één lettergreep is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar die lijken op Bram.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *