De historie van de naam Liam

Liam is een naam met een rijke historie. Het is oorspronkelijk een Ierse variant van de naam William, wat "resolute beschermer" betekent. In Ierland is Liam al eeuwenlang een populaire naam. Het werd vooral gebruikt als een verkorte vorm van de naam Uilliam, de Ierse versie van William.

Een jongensnaam

Liam wordt over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Het wordt zelden gebruikt als meisjesnaam, maar het is niet helemaal uitgesloten dat het als unisex naam wordt gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de populariteit van de naam Liam de afgelopen jaren sterk toegenomen. Sinds het begin van de 21e eeuw is de naam gestegen in populariteit en behoort het nu tot een van de meest voorkomende jongensnamen in Nederland. In 2020 stond Liam zelfs op de eerste plaats van de populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Liam bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Deze korte en krachtige naam maakt het gemakkelijk uit te spreken en te onthouden.

Namen die lijken op Liam

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Liam, zijn hier een paar suggesties: 1. Liam 2. Liamm 3. Lian 4. Lio 5. Liamo 6. Liahm 7. Liamon 8. Linam 9. Liem 10. Laim Deze namen hebben dezelfde lettercombinaties en klanken als Liam, maar geven toch een unieke twist aan de naam.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *