De historie van de naam Pablo

De naam Pablo heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. Het is een Spaanse variant van de naam Paulus, afgeleid van het Latijnse "Paulus" wat "klein" of "bescheiden" betekent. Paulus was een veelvoorkomende naam in het oude Rome en werd later verspreid over Europa door missionarissen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Pablo is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als unisex naam wordt gebruikt. In Spaanstalige landen, zoals Spanje en Latijns-Amerikaanse landen, wordt Pablo voornamelijk als jongensnaam gebruikt. Het heeft een stoere en krachtige uitstraling, wat het geliefd maakt bij veel ouders.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Pablo redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 366 jongens met de naam Pablo. Hoewel dit aantal niet bijzonder hoog is, is er wel sprake van een gestage groei in populariteit in de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Pablo bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, wat zorgt voor een vloeiende en melodieuze klank.

Namen die lijken op Pablo

Als je gecharmeerd bent van de naam Pablo, maar toch op zoek bent naar iets unieks, zijn er verschillende vergelijkbare namen waar je misschien in geïnteresseerd bent. Hier zijn tien namen die lijken op Pablo: 1. Paolo 2. Pau 3. Pablito 4. Paulo 5. Pável 6. Paolo 7. Paul 8. Pali 9. Paloma 10. Palau Deze namen hebben een vergelijkbare klank of herkomst als Pablo, waardoor ze een goede alternatieve keuze kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets soortgelijks maar toch iets anders. Al met al is de naam Pablo een tijdloze en krachtige keuze met een rijke historie. Of je nu een jongensnaam zoekt die stoer en stijlvol is, of een unisex naam die zowel jongens als meisjes kan dragen, Pablo is een naam die zeker de aandacht verdient.