De historie van de naam Philip

De naam Philip heeft een rijke historie en is afgeleid van het Griekse woord "philos", wat "vriend" betekent, en "hippos", wat "paard" betekent. De naam wordt al eeuwenlang gebruikt en heeft verschillende varianten in diverse talen en culturen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Philip is oorspronkelijk een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt als meisjesnaam. Het kan dus worden beschouwd als een unisex naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Philip redelijk populair, maar komt het minder vaak voor dan andere klassieke namen. Volgens de laatste gegevens van het CBS waren er in 2020 ongeveer 1.500 mannen en 200 vrouwen die de naam Philip dragen. Hoewel de naam niet enorm populair is, heeft het toch een tijdloze charme die ouders aantrekt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Philip bestaat uit zes letters en heeft twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Philip

Als je op zoek bent naar alternatieven voor de naam Philip, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn: 1. Filip 2. Felix 3. Finn 4. Nathan 5. Liam 6. Milan 7. Julian 8. Olivier 9. Jasper 10. Ruben Deze namen hebben een vergelijkbare uitstraling en passen goed bij ouders die de naam Philip mooi vinden, maar op zoek zijn naar iets unieks of iets met een moderne twist. Al met al is de naam Philip een tijdloze en veelzijdige naam die zowel jongens als meisjes kunnen dragen. Het heeft een rijke historie, een redelijke populariteit in Nederland en een eenvoudige spelling en uitspraak. Met verschillende varianten en alternatieven kunnen ouders de perfecte naam vinden die past bij hun smaak en voorkeuren.