De historie van de naam Olivier

De naam Olivier heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een Franse variant van de naam Oliver, die oorspronkelijk afkomstig is van het Oudgermaanse woord "alvíss" wat "elf-wijs" betekent. De naam werd vooral bekend door het personage Olivier in het bekende middeleeuwse heldendicht "Chanson de Roland". In dit verhaal is Olivier de trouwe vriend en neef van de held Roland.

Een jongensnaam met karakter

Olivier is een jongensnaam met karakter. Het is een stoere en krachtige naam die doet denken aan moed en avontuur. Het is dan ook geen verrassing dat de naam vaak wordt geassocieerd met sterke en dappere mannen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Olivier een redelijk populaire naam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Olivier op de 81e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in 2020. In dat jaar werden er 417 jongens met de naam Olivier geboren.

Letters en lettergrepen

De naam Olivier bestaat uit 7 letters en 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "o-li-vier".

Namen die lijken op Olivier

Als je de naam Olivier mooi vindt, maar toch iets anders zoekt, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen. Hier zijn 10 namen die lijken op Olivier: 1. Oliver 2. Oliviero 3. Ollie 4. Olaf 5. Ovidius 6. Olav 7. Olivander 8. Olly 9. Olavi 10. Olivio Of je nu kiest voor de klassieke variant Olivier of een van de andere namen op het lijstje, je kunt er zeker van zijn dat je een naam kiest met karakter en geschiedenis.