De historie van de naam Ollie

De naam Ollie is een Engelse naam van oorsprong. Het is afgeleid van de naam Oliver, wat weer is afgeleid van het Latijnse woord "olivarius", wat "olijfboom" betekent. De naam Ollie heeft dus een mooie betekenis en een interessante historie.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ollie wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is een naam die de laatste jaren steeds populairder wordt voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Ollie steeds vaker gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Ollie in 2020 op de 69e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. Het is dus een naam die zeker niet onbekend is in ons land.

Letters en lettergrepen

De naam Ollie bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Ollie

Als je de naam Ollie leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Oliver 2. Olivia 3. Oli 4. Olaf 5. Ola 6. Olya 7. Olle 8. Olliver 9. Ollivander 10. Ollie-James Deze namen lijken qua klank of spelling op Ollie en kunnen een goede alternatieve keuze zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Ollie is een veelzijdige naam met een interessante historie. Het is een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. In Nederland is de naam steeds populairder geworden en staat hij momenteel op de 69e plaats van populairste jongensnamen. Met zijn 5 letters en 2 lettergrepen is Ollie een korte en krachtige naam. Als je de naam Ollie leuk vindt, zijn er ook andere namen die je wellicht aanspreken, zoals Oliver of Olivia. Kortom, Ollie is een naam die zeker de moeite waard is om te overwegen.