Ollie: Een korte geschiedenis van de naam

De naam Ollie is een variant van de naam Oliver, die zijn oorsprong vindt in het Latijnse woord "olivarius", wat "olijfboom" betekent. De naam Oliver is in de middeleeuwen populair geworden in Engeland en heeft sindsdien verschillende varianten en afgeleiden voortgebracht, waaronder Ollie.

Ollie: Een unisex naam

Ollie is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam kan worden gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk vaker voorkwam als jongensnaam, is het de laatste jaren steeds populairder geworden als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ollie redelijk populair. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut stond de naam in 2020 op de 52e plaats van meest gegeven jongensnamen en op de 62e plaats van meest gegeven meisjesnamen. Hoewel het geen top 10-naam is, wordt het nog steeds regelmatig gekozen door ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ollie bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken als één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Ollie

Als je de naam Ollie leuk vindt, zijn hier 10 namen die qua klank of stijl vergelijkbaar zijn: 1. Oliver 2. Olivia 3. Otis 4. Oliwia 5. Ola 6. Olivera 7. Olaf 8. Olivia 9. Olly 10. Olena Deze namen hebben een vergelijkbare klank of worden op een vergelijkbare manier geschreven als Ollie, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Ollie is een veelzijdige naam met een rijke geschiedenis. Het is een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. In Nederland is de naam redelijk populair en het heeft vijf letters en één lettergreep. Als je de naam Ollie leuk vindt, zijn er verschillende vergelijkbare namen om uit te kiezen.