De historie van de naam Olle

De naam Olle kent een interessante historie die teruggaat tot de Scandinavische landen. Het is een variant van de naam Olaf, wat "voorouder" betekent in het Oudnoors. In de Scandinavische mythologie was Olaf ook de naam van een heilige koning van Noorwegen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Olle is van oorsprong een jongensnaam, maar in Nederland wordt het ook wel als meisjesnaam gebruikt. Het kan dus worden beschouwd als een unisex naam. Dit betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Olle niet extreem populair is in Nederland, wordt hij wel regelmatig gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) werden er in 2020 in totaal 102 jongens en 13 meisjes met de naam Olle geboren. Hiermee staat de naam rond de 180e plaats in de lijst van populaire jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

Olle bestaat uit vier letters en één lettergreep. De naam is kort maar krachtig en heeft daardoor een eenvoudige en duidelijke klank.

Namen die lijken op Olle

Als je de naam Olle leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien mooi vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Olle: 1. Olaf 2. Ole 3. Ollie 4. Olly 5. Ollin 6. Ola 7. Olavi 8. Olleke 9. Ollynn 10. Ollivier Deze namen delen verschillende klanken en/of letters met Olle, waardoor ze een vergelijkbare uitstraling hebben.

Conclusie

Olle is een naam met een interessante historie die teruggaat tot de Scandinavische landen. Hoewel het van oorsprong een jongensnaam is, wordt het in Nederland ook wel als meisjesnaam gebruikt. De naam wordt regelmatig gekozen, maar is niet extreem populair. Met zijn vier letters en één lettergreep is Olle een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn er verschillende opties die lijken op Olle.