De naam Hidde: een historische betekenis

De naam Hidde heeft een rijke historie en is afgeleid van het Oudfriese woord "hid" wat "strijd" betekent. Deze jongensnaam heeft een stoere en krachtige betekenis, wat misschien wel een van de redenen is dat het nog steeds populair is.

Een jongensnaam met karakter

Hidde is een typische jongensnaam en wordt zelden als meisjesnaam gebruikt. Het is dus veilig om te zeggen dat Hidde een uitgesproken jongensnaam is. Het heeft een robuuste klank en komt daardoor als stoer en mannelijk over.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Hidde niet tot de meest voorkomende namen in Nederland behoort, is het zeker geen zeldzame naam. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank werden er in 2020 243 jongens met de naam Hidde geboren. In totaal zijn er momenteel ongeveer 3.500 mannen in Nederland die de naam Hidde dragen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Hidde bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De eindklank van Hidde maakt het een naam met een stevige afsluiting.

Namen die lijken op Hidde

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Hidde, zijn hier 10 suggesties: 1. Sven 2. Jelle 3. Daan 4. Ruben 5. Ties 6. Thijs 7. Jesse 8. Stijn 9. Finn 10. Lars Deze namen hebben vergelijkbare klanken en passen goed bij de stoere uitstraling van Hidde.

Conclusie

Hidde is een jongensnaam met een rijke historie en een stoere betekenis. Hoewel het geen extreem populaire naam is, wordt het nog steeds regelmatig gebruikt in Nederland. Met zijn 5 letters en 2 lettergrepen is Hidde een compacte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Hidde, zijn er genoeg opties om uit te kiezen.