De historie van de naam Melle

De naam Melle heeft een interessante historie die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het is een Friese naam die oorspronkelijk afkomstig is van de Germaanse naam "Mello". In de middeleeuwen was Melle een populaire naam in Friesland en werd het vaak gegeven aan jongens. De betekenis van de naam Melle is niet helemaal duidelijk, maar sommige bronnen suggereren dat het afgeleid kan zijn van het Germaanse woord "malu", wat "gesprek" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Melle wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is echter belangrijk op te merken dat Melle vaker voorkomt als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Melle redelijk populair. Volgens de Nederlandse Voornamenbank is Melle in 2020 aan 94 jongens gegeven, waardoor het op nummer 272 van de populairste jongensnamen staat. Als meisjesnaam komt Melle minder vaak voor, met slechts 12 registraties in 2020. Het is dus duidelijk dat Melle voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Melle bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Melle

Als je de naam Melle leuk vindt maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die lijken op Melle: 1. Milan 2. Mees 3. Milo 4. Mika 5. Merle 6. Marlo 7. Jesse 8. Finn 9. Mats 10. Noah Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Melle, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.