De historie van de naam Dailey

De naam Dailey is een familienaam van Ierse oorsprong. Oorspronkelijk werd het gespeld als "Dálaigh" en het betekent "vertrouwd" of "bekend". Deze naam is afgeleid van het Ierse woord "dál", wat "ras" of "stam" betekent. In vroegere tijden werd de achternaam Dailey gebruikt om de afkomst en identiteit van een persoon aan te duiden.

Dailey als een unisex naam

Dailey kan zowel een jongens- als een meisjesnaam zijn. Het wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Dit maakt het een veelzijdige naamkeuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet beperkt is tot een specifiek geslacht.

Populariteit van de naam Dailey in Nederland

In Nederland is de naam Dailey niet erg gebruikelijk. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er slechts enkele tientallen mensen met de naam Dailey in Nederland. Het komt dus niet vaak voor en kan als een unieke keuze worden beschouwd.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Dailey

De naam Dailey bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een compacte en eenvoudige naam om uit te spreken.

Namen die lijken op Dailey

Als je de naam Dailey leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Bailey 2. Haley 3. Riley 4. Kailey 5. Hailey 6. Kayley 7. Dale 8. Darcy 9. Daley 10. Daily Deze namen hebben vergelijkbare klanken of spellingen en kunnen een alternatief bieden als je geïnspireerd bent door de naam Dailey maar iets anders zoekt.