De historie van de naam Charlie

De naam Charlie heeft een interessante historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is oorspronkelijk afgeleid van het oude Germaanse woord "karl" wat "man" of "vrij man" betekent. In de loop der tijd is de naam geëvolueerd en heeft het verschillende varianten gekregen in verschillende talen en culturen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Charlie kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel door jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het wordt vaak gebruikt als een bijnaam voor de namen Charles en Charlotte, maar het kan ook op zichzelf staan als een volwaardige naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Charlie redelijk populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Charlie in 2020 op de 36e plaats van populairste jongensnamen en op de 70e plaats van populairste meisjesnamen. In totaal werden er dat jaar 274 jongens en 134 meisjes met de naam Charlie geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Charlie bestaat uit 7 letters en 2 lettergrepen. De lettergrepen zijn "Char" en "lie".

Namen die lijken op Charlie

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Charlie, zijn hier 10 suggesties: 1. Charley 2. Charles 3. Charlize 4. Charlot 5. Charlene 6. Charlène 7. Carly 8. Charissa 9. Charley-Rose 10. Charline Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Charlie, waardoor ze een goede alternatieve optie kunnen zijn voor ouders die de naam leuk vinden maar iets anders zoeken.