De historie van de naam Connor

De naam Connor is een variant van de Ierse naam Conchobhar, wat "hondliefhebber" betekent. Het is een naam met een rijke geschiedenis en komt oorspronkelijk uit Ierland. In de oude Keltische mythologie was Conchobhar de koning van Ulster, een van de vier provincies van Ierland. De naam heeft dus een sterke Ierse achtergrond en draagt een gevoel van trots met zich mee.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Connor is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. In Ierland wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven, terwijl het in andere delen van de wereld ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is dus een naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is, maar voornamelijk wordt geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Connor gematigd vaak voor. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 159 jongens en 3 meisjes die de naam Connor kregen. Dit betekent dat het geen zeer populaire naam is, maar ook niet extreem zeldzaam. Het behoort tot de categorie van namen die wel bekend zijn, maar niet overmatig worden gebruikt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Connor bestaat uit 6 letters en 2 lettergrepen. De uitspraak van de naam is KAH-nor, met de klemtoon op de eerste lettergreep. Het heeft een eenvoudige en duidelijke klankstructuur, waardoor het gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Connor

Als je de naam Connor mooi vindt, maar toch op zoek bent naar andere opties, zijn er verschillende namen die vergelijkbaar zijn. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Connor: 1. Connor 2. Conner 3. Conor 4. Konnor 5. Konner 6. Conlan 7. Carter 8. Cooper 9. Logan 10. Mason Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klankstructuur of spelling als Connor en kunnen als alternatief worden beschouwd als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam. Al met al is Connor een naam met een rijke historie en een sterke Ierse achtergrond. Het is een naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt, hoewel het voornamelijk geassocieerd wordt met jongens. Hoewel het geen zeer populaire naam is in Nederland, wordt het wel regelmatig gebruikt. Met zijn eenvoudige klankstructuur en betekenisvolle achtergrond is Connor een mooie keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met karakter.