De betekenis en historie van de naam Lux

De naam Lux is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Het is een naam van Latijnse oorsprong en betekent "licht" of "stralend". In de Romeinse mythologie was Lux de godin van het licht en de zon.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lux is een naam die steeds vaker als unisex naam wordt gebruikt. Hoewel het van oorsprong een jongensnaam is, wordt het tegenwoordig ook vaak aan meisjes gegeven. Het is een moderne en trendy naam die zowel stoer als elegant kan klinken.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lux nog niet heel erg populair, maar de populariteit neemt wel toe. In 2020 werden er 71 jongens en 62 meisjes met de naam Lux geboren. Hoewel het nog geen veelvoorkomende naam is, wordt het steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en bijzondere naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lux bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Lux

Als je de naam Lux mooi vindt, maar op zoek bent naar andere namen die erop lijken, zijn hier tien suggesties: 1. Lex 2. Luxe 3. Luna 4. Max 5. Lennox 6. Luxor 7. Luxanne 8. Luka 9. Lixi 10. Luxa Deze namen hebben dezelfde stijl en een vergelijkbare klank als Lux, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Kortom, Lux is een unisex naam met een betekenis die verwijst naar licht en straling. Het is een naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden en wordt steeds populairder in Nederland. Met zijn korte lengte en krachtige klank is Lux een moderne en trendy keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.