De historie van de naam Lowen

De naam Lowen heeft een interessante historie die teruggaat tot de oude Germaanse tijd. Het is afgeleid van de Germaanse naam "Lauwin", wat "leeuw" betekent. In die tijd werden namen vaak gekozen op basis van eigenschappen die men graag in een persoon wilde zien, en de leeuw was destijds een symbool van moed, kracht en leiderschap.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lowen wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gegeven. Hoewel het niet vaak voorkomt als meisjesnaam, is het zeker mogelijk om de naam aan een meisje te geven als de ouders dit willen.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Lowen redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van het Meertens Instituut zijn er op dit moment slechts enkele tientallen mensen met deze naam. Het is dus een naam die niet vaak voorkomt, maar daardoor wel uniek en speciaal is.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lowen bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte naam die gemakkelijk te onthouden is en goed past bij zowel lange als korte achternamen.

Namen die lijken op Lowen

Als je de naam Lowen mooi vindt, maar misschien op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die lijken op Lowen: 1. Logan 2. Owen 3. Levi 4. Liam 5. Lucas 6. Noah 7. Lars 8. Finn 9. Jasper 10. Milan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Lowen en kunnen dienen als alternatief voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam.

Conclusie

De naam Lowen heeft een rijke historie en betekent "leeuw". Hoewel het over het algemeen als jongensnaam wordt gebruikt, kan het ook als unisex naam worden gegeven. In Nederland komt de naam niet vaak voor, maar dit maakt hem des te unieker. Met vijf letters en twee lettergrepen is Lowen een korte en krachtige naam. Mocht je de naam Lowen mooi vinden, maar op zoek zijn naar andere opties, dan zijn er genoeg namen die lijken op Lowen om uit te kiezen.