De betekenis en historie van de naam Layth

De naam Layth is een Arabische naam die voornamelijk wordt gebruikt in de islamitische cultuur. De naam heeft een diepe betekenis en symboliseert moed en dapperheid. In de Arabische taal betekent Layth namelijk "leeuw". Deze betekenis geeft de naam een krachtige en stoere uitstraling.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Layth is oorspronkelijk een jongensnaam, maar kan in sommige gevallen ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het over het algemeen vaker voorkomt als jongensnaam, zijn er ook gevallen waarin meisjes de naam Layth dragen. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van de naam kan variëren afhankelijk van de culturele context.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Layth niet bijzonder vaak gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er tot op heden minder dan vijftig jongens met deze naam geregistreerd. Het is dus zeker een unieke naam die niet veel voorkomt in ons land.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Layth bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Ondanks zijn korte lengte heeft de naam een sterke en krachtige klank. Het is een naam die gemakkelijk te onthouden is en goed past bij zowel korte als lange achternamen.

Namen die lijken op Layth

Als je geïnspireerd bent door de naam Layth, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je mogelijk interessant vindt: 1. Layan 2. Leith 3. Rayan 4. Layla 5. Layal 6. Layna 7. Laila 8. Laya 9. Lyla 10. Lailah Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Layth. Al met al is Layth een unieke en betekenisvolle naam die moed en dapperheid uitstraalt. Hoewel het in Nederland niet vaak voorkomt, kan het een prachtige keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een stoere en krachtige naam voor hun kind.