De betekenis en historie van de naam Nox

De naam Nox is afkomstig uit het Latijn en betekent "nacht". In de Romeinse mythologie was Nox de godin van de nacht. De naam Nox heeft dus een oude en betekenisvolle geschiedenis.

Is Nox een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Nox wordt voornamelijk gebruikt als unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het is een moderne en stoere naam die zowel geschikt is voor jongens als meisjes.

Populariteit van de naam Nox in Nederland

Hoewel de naam Nox nog relatief zeldzaam is in Nederland, wint het wel aan populariteit. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank werden er in 2020 13 jongens en 10 meisjes met de naam Nox geboren. Hoewel dit aantal nog laag is, is er duidelijk een opwaartse trend te zien.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Nox

De naam Nox bestaat uit slechts drie letters en één lettergreep. Ondanks zijn eenvoud heeft de naam een krachtige en mysterieuze uitstraling.

Namen die lijken op Nox

Als je de naam Nox mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die een vergelijkbare stijl hebben: 1. Nova 2. Jax 3. Lux 4. Nala 5. Knox 6. Nyx 7. Fox 8. Lex 9. Max 10. Rex Deze namen hebben allemaal een stoere en moderne uitstraling, vergelijkbaar met Nox, en kunnen een geweldig alternatief zijn als je op zoek bent naar iets vergelijkbaars maar net iets anders.

Conclusie

Nox is een unisex naam met een rijke historie en betekenis. Hoewel de naam nog niet erg vaak voorkomt in Nederland, wint het wel aan populariteit. Met slechts drie letters en één lettergreep heeft de naam een krachtige en mysterieuze uitstraling. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, kunnen Nova, Jax, Lux en vele andere namen een goede keuze zijn. Nox is een naam die zeker indruk zal maken en een unieke keuze is voor zowel jongens als meisjes.