De geschiedenis van de naam Donny

De naam Donny is een Engelse variant van de naam Donald, die oorspronkelijk uit het Keltisch komt. Donald betekent "heerser van de wereld" of "wereldheerser". De naam is in de loop der tijd geëvolueerd naar verschillende varianten, waaronder Donny.

Een jongensnaam

Donny is over het algemeen bekend als een jongensnaam. Hoewel sommige namen unisex kunnen zijn, wordt Donny traditioneel vaker aan jongens gegeven. Het is echter mogelijk dat er enkele meisjes zijn die deze naam dragen, maar dit komt minder vaak voor.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Donny redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut waren er in 2020 in totaal 1.248 mannen en jongens geregistreerd met de naam Donny. Hoewel het geen topnaam is, behoort het zeker tot de namen die regelmatig voorkomen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Donny bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Donny

Als je de naam Donny leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook aanspreken: 1. Danny 2. Johnny 3. Sonny 4. Kenny 5. Ronnie 6. Benny 7. Lonny 8. Manny 9. Tony 10. Vinny Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid of een vergelijkbare stijl als Donny, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar iets soortgelijks maar net iets anders.