De geschiedenis van de naam Léo

De naam Léo is van oorsprong een Franse naam en heeft een rijke geschiedenis. Het is afgeleid van het Latijnse woord 'leo', wat 'leeuw' betekent. In de oudheid werden leeuwen vaak geassocieerd met kracht en moed, waardoor de naam Léo een stoere en machtige uitstraling heeft.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Léo wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, komt dit minder vaak voor. Het is dus voornamelijk een jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Léo redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 20 jongens die de naam Léo kregen. Dit maakt de naam erg uniek en speciaal.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Léo bestaat uit drie letters en heeft één lettergreep. Ondanks zijn korte lengte heeft de naam een sterke en krachtige klank.

Namen die lijken op Léo

Als je de naam Léo mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die wellicht ook in de smaak vallen: 1. Léon 2. Léonard 3. Léopold 4. Léandre 5. Léo-Paul 6. Léonidas 7. Léo-André 8. Léo-Marcel 9. Léo-Victor 10. Léonel Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en Franse oorsprong, waardoor ze een vergelijkbare uitstraling hebben als de naam Léo. Kortom, de naam Léo heeft een rijke geschiedenis en wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. In Nederland is het een zeldzame naam met slechts 20 jongens die hem in 2020 kregen. Met zijn drie letters en één lettergreep heeft de naam Léo een sterke en krachtige klank. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Léo, zijn er verschillende opties met een vergelijkbare Franse uitstraling.