De geschiedenis van de naam Mikołaj

De naam Mikołaj is van Poolse oorsprong en komt voort uit de Slavische naam Mikulaš. Het is de Poolse variant van de naam Nicolaas, die zijn oorsprong heeft in het Grieks. Nicolaas betekent "overwinnaar van mensen" of "overwinnaar van het volk".

Een jongensnaam

Mikołaj is een jongensnaam en wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Het is dus niet gebruikelijk om deze naam aan een meisje te geven.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Mikołaj niet vaak gebruikt. Het is een vrij zeldzame naam in Nederlandse context. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank werden er in 2020 slechts 15 jongens met de naam Mikołaj geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mikołaj bestaat uit zeven letters en drie lettergrepen. De klemtoon ligt op de tweede lettergreep, namelijk "ko".

Namen die lijken op Mikołaj

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Mikołaj, zijn hier tien suggesties: 1. Mikael 2. Mikaela 3. Mikko 4. Mikolai 5. Miklos 6. Mikula 7. Mikus 8. Mikulaš 9. Mikolas 10. Mikolás Deze namen hebben gelijkenissen met Mikołaj qua klank en/of spelling, maar behouden toch hun eigen unieke karakter.