De historie van de naam Damon

De naam Damon is van oorsprong een jongensnaam en heeft een interessante historie. De naam komt van het Griekse woord "daimon", wat staat voor "goddelijk wezen" of "beschermer". In de Griekse mythologie was Damon een vriend en mentor van Pythias. Damon stond bekend om zijn loyaliteit en vriendschap, waardoor de naam een positieve betekenis heeft gekregen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Damon wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook wel eens als meisjesnaam voorkomen. Het is dus te beschouwen als een unisex naam, hoewel het meer geassocieerd wordt met jongens.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Damon redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de populairste namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 135 jongens met de naam Damon geboren. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, is het zeker niet zeldzaam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Damon bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Damon

Als je de naam Damon mooi vindt, maar toch nog op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die lijken op Damon: 1. Damian 2. Damonie 3. Daimen 4. Damianus 5. Damianos 6. Damiano 7. Daman 8. Damar 9. Damari 10. Damen Dit zijn verschillende variaties op de naam Damon die mogelijk interessant kunnen zijn als alternatief. Ieder van deze namen heeft zijn eigen charme en betekenis. Kortom, Damon is een naam met een rijke historie en een positieve betekenis. Hoewel het vaker als jongensnaam wordt gebruikt, kan het ook als meisjesnaam voorkomen. In Nederland komt de naam regelmatig voor, maar behoort het niet tot de meest populaire namen. Met vijf letters en twee lettergrepen is Damon een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Damon, zijn er genoeg variaties om uit te kiezen.