De historie van de naam Danley

De naam Danley is een Engelse achternaam die oorspronkelijk afkomstig is van de Angelsaksische cultuur. Het is een patroniem, wat betekent dat het is afgeleid van de voornaam van de vader. In dit geval zou het kunnen betekenen "zoon van Daniel", waarbij "Dan" verwijst naar de voornaam Daniel en "ley" staat voor "zoon van".

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Danley historisch gezien een achternaam is, wordt het tegenwoordig ook als voornaam gebruikt. Het kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn, waardoor het als een unisex naam wordt beschouwd. Het kan dus door zowel jongens als meisjes worden gedragen.

Populariteit van de naam Danley in Nederland

In Nederland is de naam Danley niet erg gebruikelijk. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er minder dan vijf personen met de naam Danley geboren in de afgelopen jaren. Dit maakt het een zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Danley bestaat uit zes letters en bevat twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is "DAN-lee".

Namen vergelijkbaar met Danley

Als je de naam Danley leuk vindt, zijn er andere namen die je misschien ook interessant vindt. Hier is een lijst van 10 namen die lijken op Danley: 1. Bradley 2. Finley 3. Stanley 4. Bailey 5. Hadley 6. Bentley 7. Harley 8. Wesley 9. Farley 10. Kinley Deze namen hebben verschillende overeenkomsten met Danley, zoals de klank, het aantal lettergrepen of de achtergrond. Hopelijk helpt dit lijstje je bij het vinden van een naam die bij jouw smaak past.