De historie van de naam Edward

De naam Edward is een oud Engels-Germaanse naam die zijn oorsprong vindt in de vroege Middeleeuwen. Het is afgeleid van de Oudengelse woorden "ead", wat "rijkdom" of "fortuin" betekent, en "weard", wat "beschermer" betekent. Hierdoor kan de naam Edward worden vertaald als "rijke beschermer" of "beschermer van rijkdom".

Een jongensnaam

Edward is voornamelijk bekend als een jongensnaam. Hoewel het theoretisch gezien als unisex naam kan worden gebruikt, wordt het over het algemeen als een mannelijke naam beschouwd. De naam Edward heeft een sterke en klassieke uitstraling, waardoor het al eeuwenlang populair is onder jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Edward redelijk bekend, maar niet bijzonder populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Edward in 2020 op de 359e plaats van meest gegeven jongensnamen. Er werden dat jaar 29 jongens met deze naam geboren.

Letters en lettergrepen

De naam Edward bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: "Ed" en "ward". Het is een eenvoudige naam om uit te spreken en te spellen, wat bijdraagt ​​aan de populariteit ervan.

10 Namen die lijken op Edward

Als je de naam Edward leuk vindt, zijn hier nog 10 andere namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Edwin 2. Edgar 3. Edmund 4. Edwardo 5. Eduardo 6. Eddy 7. Edwinson 8. Edric 9. Edwards 10. Eddison Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Edward, maar toch iets unieker is. Kortom, Edward is een klassieke jongensnaam met een rijke historie en betekenis. Hoewel het niet de meest populaire keuze is in Nederland, heeft het nog steeds een tijdloze charme die ouders aantrekt. Met zijn zes letters en twee lettergrepen is het een eenvoudige en toegankelijke naam. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Edward, biedt het lijstje van 10 namen hierboven nog meer inspiratie.