De historie van de naam Floyd

De naam Floyd is een Engelse achternaam die oorspronkelijk afkomstig is uit Wales. In het Welsh wordt de naam "Lloyd" geschreven, wat "grijs" of "grijs haar" betekent. De naam was oorspronkelijk een patroniem, wat betekent dat het werd afgeleid van de voornaam van de vader. Het werd gebruikt om aan te geven dat de persoon de zoon was van iemand met de voornaam Lloyd.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Floyd wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Floyd traditioneel vaker voorkomt als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Floyd redelijk populair, maar niet extreem veel gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Floyd op de 69e plaats van populairste jongensnamen in 2020. In dat jaar werden er 212 jongens met deze naam geboren. Hoewel de naam niet tot de top 10 behoort, wordt hij nog steeds regelmatig gekozen door ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Floyd bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Floyd

Als je de naam Floyd leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Floyd 2. Lloyd 3. Floydie 4. Floyde 5. Floydan 6. Floydey 7. Floydius 8. Floydon 9. Floydeen 10. Floydan Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar iets vergelijkbaars maar toch iets anders.

Conclusie

Floyd is een Engelse achternaam met een rijke historie. Hoewel het voornamelijk gebruikt wordt als jongensnaam, kan het in sommige gevallen ook als meisjesnaam dienen. In Nederland is de naam redelijk populair, maar niet extreem veel gebruikt. Met vijf letters en één lettergreep is Floyd een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar andere namen die lijken op Floyd, kun je kiezen uit opties zoals Lloyd, Floydie en Floydan.